Новини

Що на етикетці?

03.03.2016 / 17:20

Урядовий законопроект «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», зареєстрований 22 лютого поточного року у Верховній Раді України, має покласти край «жонглюванню» інгредієнтами, до якого часто вдаються виробники, подаючи інформацію на етикетці свого товару.

Документ регламентує нові вимоги до інформації про складові товару. Вона має бути достовірною, легко читатися і відповідати європейським правилам. Коли закон набере чинності, виробнику доведеться детально прописувати склад, харчову цінність, терміни та умови зберігання продукції, а також країну походження сировини. Це, зокрема, стосується сирого м’яса.

Виробник повинен буде вказати складові продукту, які можуть спричинити алергію. Має збільшитися і кегль шрифта, яким буде набраний текст.

Втім покарання, що чекатиме на порушників правил, які ставлять під загрозу життя та здоров’я споживачів, залишилися майже незмінними. Переважно це штраф у розмірі від п’яти до 12 мінімальних зарплат і вилучення товару з обороту. А от продавцям, які реалізовуватимуть товар, термін придатності якого збіг, загрожує штраф від 8 до 12 мінімальних заробітних плат.


Інна ГОЛОВКО

«Гарячі лінії»

Дата: 15 грудня, Четвер
Час проведення: з 14:00 до 16:00