Постанова

«Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957», постанова КМУ від 05.09.2018 № 748

24.09.2018 / 10:45

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957 “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 84, ст. 2827; 2011 р., № 99, ст. 3608; 2017 р., № 71, ст. 2160, № 102, ст. 3152), виклавши його в редакції, що додається.

2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Прем’єр-міністр України  В. ГРОЙСМАН

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. № 957
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 5 вересня 2018 р. № 748)

РОЗМІР
мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв

Код виробів згідно з УКТЗЕД

Опис товару

Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень

Роздрібна ціна, гривень

оптово-відпускна

роздрібна

 

2208 60,
2208 70,
2208 90

Горілка та лікеро- горілчані вироби, інші

321

447

 

2208 30

Віскі

682

895

 

2208 40

Ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини

682

895

 

2208 50

Джин та ялівцева настоянка

682

895

 

2208 20

Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду:

 

 

 

 

коньяк (бренді) три зірочки

412,5

641,6

 

 

коньяк (бренді) чотири зірочки

455,2

696,7

 

 

коньяк (бренді) п’ять зірочок

481,6

758,3

 

 

інші спиртові дистиляти та спиртні напої, в тому числі

 

412,5

641,6

 

 

бренді ординарні, горілки виноградні

387,7

593

 

2206 (крім
2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00 — сидр і перрі (без додання спирту);
2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00 — тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту)

Інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями

381

500

 

2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00

Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л

 

 

29,8

2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00

Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л

 

 

29,8

2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00)

Вина виноградні натуральні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л

 

 

42

2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00)

Вина виноградні натуральні з доданням спирту
та міцні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л

 

 

49

2205

Вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів у скляній тарі місткістю 0,7 л, в інший тарі місткістю 1 л

 

 

49

2204 10,
2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00

Вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л

 

 

89

____________

Примітки: 1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, у тому числі бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей із зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.

2. Мінімальна роздрібна ціна на вина та вермути у скляній та іншій тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр, 1 літр у скляній тарі розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.

3. Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.

4. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, визначені (розраховані) згідно з
примітками 1—3 цього додатка, заокруглюються:
у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;
у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.

«Гарячі лінії»

Дата: 24 жовтня, Четвер
Час проведення: з 14:00 до 16:00
Контактний номер: (044) 501-06-42